قرص آ اس آ  ضد تب مي باشد. درد و التهاب را تسکين ميبخشد و ضد آنهاست. همچنين قرص آ اس آ  از تجمع پلاکت ها و انعقاد خون ممانعت مي کند. مستقيما” فعاليت آنزيم سيکلواکسيژناز را مهار کرده و به اين ترتيب باعث نقصان ساخت پيش مرحله‌هاي پروستاگلاندين‌ها و ترومبوکسان از اسيد آراشيدونيک مي‌گردد. ضمنا” آ.اس.آ مي‌تواند از به هم چسبيدن پلاکت‌ها جلوگيري کند. اثر ضد التهابي و مهار تجمع پلاکتها از طريق مهار پروستا گلاندينها از ويژگيهاي آن است.


قرص آ اس آ


عوارض دارويي قرص آ اس آ


برخي از بيماران که مبتلا به آسم، کهير مزمن، رينيت مزمن باشند، نسبت به قرص آ اس آ حساسيتهاي قابل ملاحظه نشان مي‌دهند. از آنجا که آ.اس.آ زمان خونريزي را طولاني کرده و خاصيت چسبندگي پلاکتي را کم مي‌کند، لذا مي‌تواند در مقادير استفاده بالا باعث بروز هيپوپروترومبينميا شود. قرص آ اس آ  مي‌تواند خصوصا” در بيماراني که به آرتريت ايديوپاتيک جوانان مبتلا هستند، باعث بروز سميت کبدي شود. مصرف  قرص آ اس آ  به مدت طولاني و مقادير بالا مي‌تواند باعث بروز سميت مزمن ساليسيلات يا ساليسيليسم شود که با گيجي، وزوز گوش، کري، تعريق، تهوع، استفراغ، سردرد و اختلال شعور مشخص مي‌شود. از جمله عوارض قرص آ اس آ مي توان به عوارض گوارشي، وزوز گوش، کاهش شنوايي، طولاني شدن زمان انعقاد خون اشاره کرد.




نخستين عارضه آ.اس.آ با مقادير درماني، مشکلات گوارشي است، مشکلاتي چون تهوع، سوء هضم و استفراغ که اين عوارض را مي‌توان با مصرف دارو همراه غذا به حداقل رسانيد، تحريک مو معدي يعني بروز عوارضي مانند اروزيون، اولسر، هماتمز و ملنا ممکن است با مصرف آن اتفاق افتد. در اين ارتباط مي‌توان از آنتاگونيستهاي H2 هيستامينيکي، بازدارنده‌هاي پمپ پروتون و آنالوگ‌هاي پروستاگلاندين مانند ميزوپروستول استفاده کرد.


به گزارش بخش سلامت سايت اسان طب در حدود 70 درصد مصرف‌کنندگان آ.اس.آ ممکن است از دست دادن خفيف خون که معمولا” بدون علامت هم هست، ايجاد گردد که اين عارضه عاري از اهميت کلينيکي است ولي در برخي از بيماران ممکن است باعث آنمي فقر آهن گردد که معمولا” در درمان طولاني‌مدت با آ.اس.آ اتفاق مي‌افتد که در صورت مصرف اين دارو همراه با غذا نيز احتمال بروز عارضه از بين نمي‌رود، ولي مي‌توان احتمال وقوع آن را از طريق تجويز فرم انتريک کوتد و يا ديگر اشکال قرص آ.اس.آ که رها شدن ماده مؤثره دارو دستخوش تغيير قرار گرفته باشد، کمتر کرد. البته تجويز H2 بلوکرها و يا مقادير بالاي آنتي اسيدها از ميزان بروز آن خواهند کاست.


ادامه مطلب -> کليک کنيد


مشخصات داروي ايپراتروپيوم برومايد Ipratropium bromide


موارد مصرف قرص آ اس آ 


قرص آ اس آ به عنوان داروي ضد انعقاد، باعث کاهش خطر مرگ در بيماران با سابقه سکته و يا درد قلبي و نيز ممانعت از ايجاد حمله هاي مغزي ميگردد.


مقدار مصرف: در بيماراني که در معرض سکته قلبي قرار دارند به مدت 30 روز، 80 ميلي گرم دو بار در روز و سپس به مقدار 80 ميلي گرم در روز توصيه ميشود.


مصرف بر حسب انديکاسون:


قرص آ اس آ


توجه : تنها حسن اين فراورده ، وجود کافئين در آن است که مانع بروز سرگيجه در سرماخوردگي و حالات مشابه ميشود


در بزرگسالان :


هر 3 تا 4 ساعت يک قرص آن قابل استفاده است ،حداکثر مصرف روزانه براي اين قرص 8 عدد است و حداکثر تا 10 روز توصيه به مصرف شده است


در کودکان :


از سنين 2 تا 12 سال از يک سوم قرص تا يک قرص هر 4 تا 6 ساعت قابل استفاده است و حداکثر 5 قرص در روز در کودکان توصيه شده است و دوره مصرف در کودکان نبايد بيشتر از 5 روز باشد


براي کسب اطلاعات بيشتر به توضيحات استامينوفن مراجعه نماييد .مصرف هم زمان کافئين با ساير داروهاي محرک دستگاه عصبي مرکزي ممکن است منجر به تحريک بيش از حد ( سي — ان – اس ) و بروز عصبانيت و کم خوابي شود،کافئين دفع ادراري ليتيوم را افزايش ميدخد. علاوه بر اين مهار کننده هاي ام – اي – او ميتواند سمپاتوميمتيک کافئين را افزايش دهد و منجر به آريتمي خطرناک قلبي و يا خطر افت سريع فشار خون شود


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Ashley instagram videos مرکز دانلود پاورپوینت، تحقیق، مقاله، پروژه و جزوات دانشگاهی سرو مووی ؛ دانلود فیلم و سریال و موسیقی متن صــبوح مینویسم برای دل خودم بهداشت حرفه ای گم شده در خیال