کافئين « Caffeine » ماده‌اي است که در مواد مصرفي روزانه ما وجود دارد و اثرات مختلفي روي بدن ما مي‌گذارد از قبيل : افزايش هوشياري ، کاهش خستگي و بهبود تمرکز .


در حقيقت ، بيشترين مصرف کافئين « Caffeine » در جهان مربوط به صنايع دارويي مي‌باشد اما از آنجايي که مصرف آن در جهان به طور گسترده‌اي وجود دارد ، ما در اين مقاله علمي قصد داريم حقايقي جالب و شنيدني در مورد اين ماده به شما ارائه دهيم و به برخي سوء تفاهمات پاسخ دهيم و در مورد آنها شفاف سازي کنيم . در ادامه با قهوه ايليا همراه باشيد .


کافئين چيست ؟


شايد نخستين سوالي که راجع به اين ماده به ذهن شما مي‌رسد اين باشد که کافئين « Caffeine » چيست و ساختار آن چگونه است ؟ سازمان جهاني غذا و دارو ( FDA )  کافئين را ، هم به عنوان يک دارو و هم يک ماده غذايي اعتياد آور ( در صورت مصرف زياد ) معرفي کرده است . کافئين در نسخه‌هاي دارويي ، بعنوان دارويي براي رفع خستگي ، خواب آلودگي و همچنين کمک به اثرات درد ناشي از مصرف برخي داروها تجويز مي‌شود .


فرمول شيميايي کافئين C8H10N4O2  است  و متعلق به يک گروه از داروها بنام ” تحريک کننده‌هاي سيستم اعصاب مرکزي ” مي‌باشد و مي‌تواند به ترميم مشکلات عصبي و ذهني کمک کند.


در آمريکا ، بيشتر از 90 درصد افراد بالغ بطور منظم کافئين مصرف مي‌کنند يعني بطور ميانگين بيشتر از 200 ميلي گرم در روز .


کافئين « Caffeine » در چه چيزهايي يافت مي‌شود ؟


 


کافئين


کافئين بطور طبيعي در برگ ، دانه و يا ميوه‌ي بيشتر از 60 گونه‌ي گياهي در جهان يافت مي‌شود که برخي از آنها شامل موارد زير مي‌باشد :



  • دانه درخت قهوه

  • برگ درخت چاي

  • مغز دانه درخت کولا (  درختي در آفريقا  )

  • دانه درخت کاکائو

  • دانه درخت گوارانا ( درختي در برزيل )

  • و چندين درخت ديگر در مناطق مختلف جهان


Caffeine بعنوان يک محافظ براي گياهان عمل مي‌کند و اتي را که قصد تغذيه از اين گياهان دارند را از بين مي‌برد .


کافئين ، تنها از ويژگي‌هاي چاي ، قهوه و شکلات نيست و مي‌تواند به انواع ژله ها ، کلوچه ها ، شربت و شيره ، آب و ترکيبات بيشتري نيز اضافه شود . در مورد ضررهاي احتمالي ” کافئين اضافه شده ”  براي بدن ، سازمان جهاني غذا و دارو ( FDA ) تحقيقاتي را بخصوص بر روي کودکان و نوجوانان انجام داده است که نتيجه اين تحقيق ، امن بودن آن را نشان مي‌دهد.


” نوشيدني هاي انرژي زا ” بعنوان ماده‌ ديگري که حاوي Caffeine هستند امروزه بطور گسترده ‌اي در تجارت کاربرد دارد که اکثرا توسط جوانان استفاده مي‌شود .


کافئين حتي به عنوان يک محرک به نوعي از شيريني بنام مارشمالو ، تخمه آفتابگردان و ديگر عصرانه‌هاي سبک نيز اضافه مي‌شود .


مقدار  کافئين موجود در محصولات :


 


کافئين Caffeine


به منظور سلامتي افراد بالغ ، سازمان جهاني غذا و دارو ( FDA ) مقدار 400 ميلي گرم کافئين ( حدود 4 يا 5 فنجان قهوه در روز ) را توصيه کرده است ، اين مقدار به عنوان مقداري که اثرات جانبي منفي و خطرناک ندارد تعيين شده است .


مقدار Caffeine موجود در غذاها و نوشيدني‌هاي رايج ، به شرح زير است :


قهوه‌ دمي : 102 تا 200 ميلي گرم  به ازاي هر فنجان


قهوه فوري : 27 تا 173 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


قهوه بدون کافئين : 3 تا 12 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


چاي دمي به روش آمريکايي : 40 تا 120 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


چاي دمي وارداتي : 25 تا 110 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


چاي فوري : 28 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


چاي سرد کنسرو شده : 22 تا 36 ميلي گرم به ازاي 360 ميلي ليتر از اين چاي


نوشابه : 36 تا 71 ميلي گرم به ازاي 360 ميلي ليتر نوشابه


نوشابه بدون کافئين : 0 تا 12 ميلي گرم به ازاي 360 ميلي ليتر نوشابه بدون کافئين


کاکائو : 3 تا 13 ميلي گرم به ازاي هر فنجان


شکلات شيري : 3 تا 6 ميلي گرم به ازاي 30 ميلي ليتر نوشيدني از اين شکلات


شکلات تلخ : 25 ميلي گرم به ازاي 30 ميلي ليتر نوشيدني از اين شکلات


کافئين چگونه بر روي بدن ما اثر مي‌گذارد ؟


اگرچه کافئين به عنوان يک نوشيدني و يا دارو مصرف مي‌شود ، اما بر روي کارکرد بدن و مغز تاثيرگذار است. Caffeine پس از گذشت چيزي حدود 45 دقيقه از طريق خون و بافت‌هاي بدن جذب مي‌شود . از نظر مولکولي کافئين شبيه به Adenosine ( آدنوزين يک ماده شيميايي است که در تمامي سلول‌هاي بدن وجود دارد ) مي‌باشد . در مغز انسان adenosine به عنوان سيستم عصب مرکزي ، عامل کاهش دهنده‌ي فعاليت‌هاي بدني است . در شرايط معمولي آدنوزين با کاهش فعاليت سيستم عصبي ، خواب را تشديد مي‌کند و فعاليت بدن را کاهش مي‌دهد. آدنوزين همچنين بخاطر افزايش جذب اکسيژن در طول مدت زمان خوابيدن ، از بزرگ شدن رگ‌هاي خوني درون مغز جلوگيري مي‌کند . در هنگام بيداري سطح آدنوزين در مغز ، هر 1 ساعت يکبار افزايش پيدا مي‌کند .


عملکرد Caffeine در سلول‌هاي بدن  مانند adenosine مي‌باشد .


برخلاف آدنوزين ، کافئين کارايي سلول‌ها را کاهش نمي‌دهد و در واقع به مبارزه با گيرايي آدنوزين مي‌پردازد و در نتيجه به جاي کاهش فعاليت سلول‌ها ، سرعت عملکرد آنها افزايش پيدا مي‌کند ، به همين دليل است که پس از مصرف کافئين حس هشياري و شادابي بدن افزايش پيدا مي‌کند .


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آبی بنفش learnwordpress studiozuhke آوا کامپیوتر همه چی موجوده دوربین های دیجیتال Paula Kelsey